FESTIVALOVÁ SEZÓNA ZAČÍNA V PREŠOVE

20.05.2004 Celý región

Zdalo sa, že festival East Side Music je definitívnou minulosťou. Vlani sa mal uskutočniť jeho šiesty ročník, ale nestalo sa tak. Uvažovalo sa, že z priestra...
Zdalo sa, že festival East Side Music je definitívnou minulosťou. Vlani sa mal uskutočniť jeho šiesty ročník, ale nestalo sa tak. Uvažovalo sa, že z priestranstva Pod Bikošom zvanom tiež „ Marakaňa“ sa presunie do centra Prešova. Nevyšlo to. Až teraz.

„ Sme nesmierne šťastní, že sa to podarilo, “ potvrdil Prešovskému denníku Korzár tieto informácie Jozef Murín z organizátorskej Boardcore Agency. „ Chceme poďakovať mestu Prešov, že nám vyšlo v ústrety, konkrétne vedúcej odboru kultúry Márii Putnockej a prednostovi mestského úradu Jánovi Dobrovičovi. “

Festival sa uskutoční na Kmeťovom stromoradí. „ Je to pre ľudí exkluzívny priestor, v centre mesta, kde sa ešte takáto akcia nekonala, “ . Open-air festival sa bude konať presne na lúke na začiatku Kmeťovho stromoradia. (ako je pedagogická škola)

East Side Music Festival sa uskutoční v sobotu 5. júna. Vstup do areálu bude od 15. hodiny. Už večer predtým sa v Bizzare music café na Sídlisku III bude konať zahrievacia párty s dídžejmi Tiborom a Gurrym.

Samotný open-air festival bude žánrovo pestrý. Jednou z hlavných hviezd bode ska skupina Polemic. „ Majú novú speváčku, ktorá sa prvýkrát predstaví v Prešove. Takže je sa na čo tešiť.

Ďalšími účinkujúci budú tradiční Chiki Liki Tu-a, ktorí stáli pred šiestimi rokmi na počiatku tohto festivalu. Dnes sú z nich hviezdy slovenského šou-biznisu. Ich aktuálny singel nahradivší v éteri odrhovačku Láska moja de si je Ďakujem, takisto z nového CD Choďte sa hrať pred vlastný vchod. Okrem Chiki Liki Tu-a sa predstavia ďalší zo zakladateľov festivalu - Wayd. „ Strašne sa na nich všetci tešíme, lebo po dvoch rokoch konečne budú mať koncert v kompletnej starej dobrej zostave, aj s bubeníkom Braňom Kóšom.

Medzi festivalové atrakcie môžeme zaradiť aj slovenskú hip-hopovú špičku, hudobníka menom Vec. Vec z niekdajšej kapely Trosky (jedna z najznámejších slovenských hip-hopových formácií) sa prvý raz predstaví v metropole Šariša naživo ako MC. Festival East Side neobíde ani v kruhoch alternatívnej hudby uznávané zoskupenie Malevil.

Spomínaných interpretov doplnia domáce skupiny. Metalová kapela Frown, ktorá v týchto dňoch vydala v Nemecku svoj tretí album, čoraz známejšia Šarišská nátierka a skupina Zzub, ktorá produkuje naživo drum´n´bass. Táto kapela zaujala aj Miša Kaščáka, ktorý ju pozval na tohoročnú Pohodu. Viac info na www.boardcore.sk
 

Vyberte región